Van haber sitesi

Matbaanın bulunmasıyla gazetecilik ve habercilikte zamanla büyüdü ve yenilendi. Hatta o kadar çok gelişti ki insanlar memleketin dört bir yanından baslica büyük haberleri evlerindeki koltuklarında gazetelerinden okuyarak öğrenir oldular. Fakat dediğimiz gibi sadece büyük haberleri, Van haberleri okuyabildiler. Televizyon ve gazete haberciliği memleketteki her haberi yayınlamaya yetmedi.

21. yüzyılın teknolojik ilermesiyle hayatımızda iyi yada kötü bir çok şey değişti. Bu değişimin iyi yönlerinden biri de her türlü habere cok daha çabuk ve ekonomik olarak ulaşmamız oldu. 

Evimizde , ototbuste , yolda, bir cafede yada yatagimizda elimize aldığımız bilgisayarimiz, tabletimiz, telefonumuz ile haberlere artık bir tık ile ulasabiliyoruz. 

İnternet haberciliginin diğer haber yollarına göre bir çok avantajı olduğunu söylemek mümkündür. İnternet haberleri sayesinde her habere objektif açıdan ulaşabiliriz. Sansürsüz, doğru ve gizlenlenmemiş haberlere internetten doğrudan ulaşabiliriz.

İnternet haberciliginin en büyük alternatiflerinden biri de memleketinden uzakta olup haberlerini öğrenmek isteyen insanlara mükemmel bir fırsat sunmasidir. Istanbul binbir milleten yüzlerce insanı içinde barındıran bir sehir dir. Doğru habercilik anlayışının kaybolduğu Istanbul gibi büyük şehirlerde binlerce insan tarafsız habere ulaşmak istemektedir. Işte tam bu istediğin başladığı yerde internet haberciliği vardır.

Televizyon ve gazete haberciliği memleketinden uzaktaki insanlara memleketleri ile ilgili tüm haberleri veremez. Fakat İstanbul da, Berlinde, Moskova’da yaşayan bir Vanlı, Van Haber sayesinde memleketinde olan haberleri en kısa zamanda tarafsız ve doğru bir şekilde öğrenebilir.

Sadece memleketimizde olan haberleri değil, dünyada neler olmuş neler bitmiş öğrenmek istersek de internet haberciliği sayesinde dakikalar içinde öğrenebiliriz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.