Yemek Planlaması Yapmanın Önemi
Yemek planlaması yapmanın önemi oldukça büyüktür. Örneğin Pazartesi
günü kızarmış tavuk ve pilav, Çarşamba gününün pilav ve ev yapımı tavuk suyu
ile sebze çorbası haline gelebilir. Atık içermeyen verimli yemede son nokta
olan menü planlaması yalnızca ultra organize olanlar için değildir. Önümüzdeki
hafta yapmak istediğiniz birkaç yemeği not alın ve ardından kaçınılmaz
artıkları diğer öğünlerde nasıl kullanabileceğiniz üzerine beyin fırtınası
yapın.
Yemek Planlaması Yapmanın Önemi
Yemek planlaması yaparak son anda oluşabilecek
karmaşıklıkların önüne geçebilirsiniz. Ve zamanı daha iyi bir şekilde
kullanabilirsiniz. Bu sizi, son anda oluşabilecek risklerden de kurtaracaktır.
Listenizdeki tüm yemekleri yapmak ve yemek için ne zaman vaktiniz olacağını
planlayın, gerekli malzemeler için bir alışveriş listesi oluşturun ve
hazırsınız!
Örneğin yarın sabah omlet tarifleri
uygulayacağım, 2 gün sonra patlıcan musakka,
ertesi sabah ise kahvaltılık
krep tarifi uygulayacağım şeklinde planlamalar da yapabilirsiniz.
Atıştırmalık yiyecek seçeneklerinizi sınırlayın.
Kendinizi yemek yapmaya motive etmekte zorlanıyorsanız,
kolay olanı seçiyorsanız, her gece kraker ve dondurma yemeye başlayabilirsiniz.
Bunun yerine elma, havuç, kereviz ve diğer sağlıklı atıştırmalıklar satın alın.
Mağazadan eve gelir gelmez yıkayın ve doğrayın. Gerçek yemeğinizin pişmesini
beklerken bu sağlıklı alternatifleri atıştırın.
Gıdaları birleştirin.
Yemek pişirmek sizin favori eğlenceniz değilse, ancak evde
sağlıklı yemeye kararlıysanız, çeşitli yiyecek gruplarını içeren tek tabak
yemekleri hedefleyin. Tam tahıllı tostta sotelenmiş biber ve soğanlı çırpılmış
yumurta veya tam buğdaylı pide üzerine brokoli ve domatesle doldurulmuş ev
yapımı kişisel pizza iki sağlıklı ve basit fikirdir. Çorbalar, çok çeşitli ve
besin maddelerini tek bir tencereye koymanın başka bir harika yoludur.
Arkadaşlarla yemek yiyin.
"Paylaşacak kimse yoksa neden harika bir yemek
pişirelim?" Birkaç arkadaşınızı akşam yemeğine davet edin.
Biraz araştırma yapın.
Bir veya iki kişi için yemek yapmayı kolaylaştıran
tariflerle dolu birçok yemek kitabı var (matematik becerisi gerekmez). Fikir
almak için yerel kitaplığınıza, kitapçıya veya internete bakın.
Güvenli tutmak.
Sağlıklı olmak için yemeğinizin de güvenli olması gerekir.
Aşağıdaki gıda güvenliği kurallarına uyun.
• Artanları
pişirdikten sonra iki saat içinde saklayın.
• Yiyecek
oda sıcaklığında bir saatten fazla duruyorsa artanları atın.
• Kalanları
üç ila beş gün içinde yiyin veya dondurun.
• Dondurulmuş
artanları iki ay içinde yiyin.
Yalnız yaşıyorsanız, yemek pişirmek çoğu zaman nankör bir iş
haline gelir ve sizden başka hiç kimse sizi sıcak ocakta köleleştiğiniz için
takdir etmez. Ancak bir tutam planlama ve bir tutam motivasyonla, tek başına
yemek yapmak eğlenceli ve kolay olabilir, vücudunuza ve banka hesabınıza fayda
sağlayabilir.
Yemek tarifleri
sitesi olan yemektarifleri24.com ‘da ise evinizde, dilediğiniz alanda
uygulayabileceğiniz çok sayıda tarifi inceleyebilirsiniz. Tarifler
açıklamalıdır. İlgili adımları takip edebilir sizler de harika lezzetler ortaya
çıkartabilirsiniz.
Hiç yorum yok: