Klasik Mercimek Çorbası Tarifi
Klasik mercimek çorbası tarifi için hoş geldiniz. Türk Mutfağının en çok tüketilen çorbalarından biri olan, artık klasik haline gelmiş mercimek çorbası kolay bir şekilde yapılması, malzemelerinin kolay bulunması ve lezzeti dolayısı hemen her evde yapılmaktadır.
Mutfağı: Türk
Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 dakika
Malzemeler
·
Et Suyu (10 su bardağı kadar, normal içme suyu
da kullanabilirsiniz)
·
Soğan (1 adet, büyük boy)
·
Un (yarım çay bardağı)
·
Kırmızı Mercimek (tam dolu 1 su bardağı veya 250
gram)
·
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
·
Tuz (yarım yemek kaşığı)
Terbiyesi İçin;
·
Yumurta Sarısı (2 adet yumurtadan)
·
Süt (1 bardak miktarınca)
Yapılışı
1.
Soğanlarımızı ayıklayıp, doğruyoruz. Doğranan
soğanları az bir miktar yağ ile ateşin kısık olduğu ocakta 5 dakika kadar
kızartıyoruz.
2.
Mercimeği yıkayıp, et suyu veya içme suyu ile
birlikte soğan kavurduğumuz tencerenin içerisine ekleyip, kaynatmaya
başlıyoruz.
3.
Kaynama işlemi devam ederken, terbiye için, süt
ve yumurtayı içinde tereyağı olan küçük bir tava içine alarak birbirine
karıştırıyoruz. Son olarak tuz ekleyip, 5 dakika ocakta bekletiyoruz.
4.
Çorba kaynamaya başladıktan ve yoğun kıvama
gelmeye başladıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir tencereye alıp, 5 dakika
kadar daha kaynatmaya devam ediyoruz.
5.
Çorbamızı ocaktan alıp, terbiyesi için
malzemeleri içine aktarıp karıştırıyoruz.
6.
Klasik mercimek çorbasını kızartılmış
ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.
Not: Bu tarifte klasik mercimek çorbasının terbiyesi
için süt kullanılmıştır. Bu nedenle servis edilirken yanında limon verilmez.
(Limonun sütü kesmesi nedeniyle). Ayrıca daha farklı yemek tarifleri için son derece
kullanımı kolay olan yemekmio.com internet sitesine giriş yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok: