Klasik Mercimek Çorbası Tarifi

Klasik mercimek çorbası tarifi için hoş geldiniz. Türk Mutfağının en çok tüketilen çorbalarından biri olan, artık klasik haline gelmiş mercimek çorbası kolay bir şekilde yapılması, malzemelerinin kolay bulunması ve lezzeti dolayısı hemen her evde yapılmaktadır.



Mutfağı: Türk

Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

·         Et Suyu (10 su bardağı kadar, normal içme suyu da kullanabilirsiniz)

·         Soğan (1 adet, büyük boy)

·         Un (yarım çay bardağı)

·         Kırmızı Mercimek (tam dolu 1 su bardağı veya 250 gram)

·         Tereyağı (2 yemek kaşığı)

·         Tuz (yarım yemek kaşığı)

Terbiyesi İçin;

·         Yumurta Sarısı (2 adet yumurtadan)

·         Süt (1 bardak miktarınca)

Yapılışı

1.       Soğanlarımızı ayıklayıp, doğruyoruz. Doğranan soğanları az bir miktar yağ ile ateşin kısık olduğu ocakta 5 dakika kadar kızartıyoruz.

2.       Mercimeği yıkayıp, et suyu veya içme suyu ile birlikte soğan kavurduğumuz tencerenin içerisine ekleyip, kaynatmaya başlıyoruz.

3.       Kaynama işlemi devam ederken, terbiye için, süt ve yumurtayı içinde tereyağı olan küçük bir tava içine alarak birbirine karıştırıyoruz. Son olarak tuz ekleyip, 5 dakika ocakta bekletiyoruz.

4.       Çorba kaynamaya başladıktan ve yoğun kıvama gelmeye başladıktan sonra, süzgeçten geçirip başka bir tencereye alıp, 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam ediyoruz.

5.       Çorbamızı ocaktan alıp, terbiyesi için malzemeleri içine aktarıp karıştırıyoruz.

6.       Klasik mercimek çorbasını kızartılmış ekmekle birlikte servis edebilirsiniz.

Not: Bu tarifte klasik mercimek çorbasının terbiyesi için süt kullanılmıştır. Bu nedenle servis edilirken yanında limon verilmez. (Limonun sütü kesmesi nedeniyle). Ayrıca daha farklı yemek tarifleri için son derece kullanımı kolay olan yemekmio.com internet sitesine giriş yapabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.