2015 Erken Seçim Anketleri - 2015 Erken Seçimleri Ne Zaman - 2015 Erken Seçimler



 Literatürde seçim ne demektir? Seçim kişi ya da grubun kendisine lider seçmek amacıyla seçim yapması anlamına gelmektedir. Türkiye’de yasal olarak etkin siyasi parti sayısı her sene dönem dönem değişkenlik göstermektedir. Bu sayı içişleri bakanlığınca tutulmaktadır. Ocak 2015 den bu yana günümüzde 87 siyasi parti aktif rol oynamaktadır. Yani bu 87 parti siyasi düşüncelerini, kimliklerini dışa vuran topluma aktaran bir izlenim sergilemektedir. Chp 1923, Mhp 1969, Dsp 1985, Akp 2001, Sp 2001, Hdp 2012 yıllarında kurulmuş Türkiye’de en etkin partilerdendir.

 Türkiye’de bildiğiniz gibi yeni bir hükümet kurulamadığı için erken seçim ihtimali şu an %100 ‘dür. Peki,  Türkiye’de erken seçim ne zaman yapılacak? Erdoğan seçim zamanı için “ Şu an seçim için açıklanan tarih 1 Kasım,  1 Kasım’da Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır şeklinde beyanda bulunmuştur.

 Seçimlerden önce bildiğiniz gibi seçimlerde en yüksek kimin oy alacağını önceden görebilmenin en kesin yolu seçim anketleridir. Seçim anketlerinin amacı bugün seçim olursa bu seçimi kim kazanır? Sorusunun cevabını kullanıcılara bugünden vermeye çalışmaktır. Seçim anketi, seçim anketleri, Ipsos seçim sonuçlarına dair bilgileri ve siyasal haberleri, içerikleri takip etmek amacıyla www.secimanketleri.org isimli web sitesini takip etmeniz sizi bu konularda oldukça aydınlatacaktır. Seçim öncesi fikir sahibi olmaksa şayet amacınız bunun için secimanketleri.org u takip etmeniz, tarayıcınızın sık kullanılanlarına eklemeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.