Galataport İstanbul Projesi Hakkında Bilgiler

Galataport İstanbul projesi hakkında bazı bilgiler vermek isteriz. Galataport nedir? Galataport ya da Galataport İstanbul olarak adlandırılan özel proje, Karaköy Rıhtımından başlayarak Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsüne kadar uzanan alanda inşa edilen; içinde liman, özel restoranlar, kafeler, dünyaca ünlü markaları ile alışveriş alanları ve ofis alanları ile hem yerli hem de yabancı turistler için çekim kaynağı olacak bir yapıdır. Ayrıca Galataport İstanbul projesinin kendisinin sahil hattında herkesin kullanabileceği, denize açılan bir kordon haline gelmesi de planlanmaktadır.

Galataport İstanbul Projesi Hakkında Bilgiler

İstanbul Modern ülkemizin ilk modern sanat müzesidir. Oldukça özel olan Galataport İstanbul projesi kapsamında yeniden inşa edilecek olan İstanbul Modern’in yeni binası için anlaşmaya varılmış durumdadır. Galataport projesi ile sunulacak olan tüm imkanların yanı sıra ülkemizin kültür-sanat hayatına da katkı sağlanması planlandığından İstanbul Modern’in bu dönüşümü oldukça heyecan ile karşılanmıştır.



Kruvaziyer Liman İstanbul Turizmine Yeni Bir Soluk Getirecek

Galataport İstanbul’a yapılacak olan kurvaziyer liman ile İstanbul uzun zamandır hak etmiş olduğu kruvaziyer turizmine kavuşacak. Hiçbir yerde eşi görülmemiş olan bu eşsiz kıyı şeridi de bu sayede kamunun erişimine açılacak.

Kruvaziyer Limanın çekmeyi hedeflediği yıllık 25 milyon ziyaretçi İstanbul turizmine kelimenin tam anlamıyla yeni bir soluk getirecek. Aynı anda 3 yolcu gemisi ve 15.000 yolcu ağırlama kapasitesine sahip olacak kruvaziyer liman ile İstanbul ve İstanbullular yıllardır mahrum kaldıkları bu turizm gelirine de kavuşmuş olacak.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.