Sosyal medya uzmanları - Hacivad.com

Sosyal Medya Ajansı Nedir? Ne İş yapar?

Sosyal medya ajansı nedir sorusuna “firmaların sosyal medya platformlarındaki faaliyetlerinin artırılması için uğraşan kreatif ekiptir” diye cevap verebiliriz. Günümüzde facebook, twitter, instagram ve snapchat gibi öncü platformlar olmak üzere sosyal medya mecraları çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Dijital Reklam Ajansı | Sosyal Medya Ajansı

Bir sosyal medya ajansı çalıştığı firmanın bu yoğun pazardaki yaratıcı ortağı olmaktadır. Çünkü; sosyal medya kullanımındaki bireysel yoğunluğun dışında artık firma ve markalar da sosyal medyanın genişleyen pazarından yararlanmak istemektedirler.

Bir firmanın sosyal medya hesabını kullanırken dikkat etmesi gereken bazı özel durumlar vardır. Nasıl bir birey, sosyal medya mecraları üzerinde bir paylaşım yaparken paylaşım içeriğini dikkatli bir şekilde oluşturuyorsa, firmalar da entegre olarak kullandıkları sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarına dikkat etmelidir. Paylaşımın doğal olması, mizahi yönünün kuvvetli olması, hesapların aktif olarak kullanılması ve görsel, video ve metin yönünden kuvvetli içeriklerin oluşturulması gibi başlıklar önem arz etmektedir.

Sosyal medya ajansları esas amaç olarak firmanın sosyal medya platformları için harcadığı emeği azaltmak  ve onun bu platformlarda önemli bir konuma sahip olmasını sağlamaktır.

Reklam Ajansı mı Sosyal Medya Ajansı mı?
Sosyal medya yönetiminizi hangi ajanslarla yapmalısınız? Özel olarak sadece sosyal medya uzmanlığı ile ilgilenen bir ajansla mı yoksa son dönemlerde büyük bir önem kazanan dijital bir reklam ajansı ile mi çalışmalısınız?

Bu sorunun net bir cevabı yok; ama reklam ajansları sosyal medya ajanslarına göre genellikle daha tecrübeli oluyorlar. Uzmanlık alanı sosyal medya olan ajansların sadece bu alana yüklendikleri için daha başarılı olacağını düşünebilirsiniz, lakin reklam ajansı kreatif direktörlerin, kişisel olarak bu alanda da çok büyük tecrübelere sahip olabileceğini unutmamalısınız.

Sosyal Medya Planlama

Sosyal medya yönetimi işi hangi ajansla yapılırsa yapılsın yine de bir planlama faaliyetidir. Bu yüzden bize göre ne tür bir ajansla çalışmayı düşünürseniz düşünün, medya planlama alanında başarı göstermiş yaratıcı bir ekiple çalışmalısınız. Çünkü sosyal medya yönetimi öncelikle bir sosyal medya planlama çalışmasıdır ve doğal olarak bu faaliyetlerin hepsi medya planlama başlığı altında incelenmektedir.

Son yıllarda, bütünleşik pazarlama ve bu hizmeti veren tam hizmet reklam ajansları önem kazanmaktadır. Bütünleşik pazarlama araçlarını iyi kullanabilen ajanslar sosyal medya ajansı, medya planlama ajansı ve dijital reklam ajansı olarak da nitelendirilebilirler. Eğer bu konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz sosyal medya uzmanı hacivad.com adlı internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.