Vajinismus nedir, vajinismus tedavisi nasıl yapılır? Vajinismus ve tedavisi hakkında içerikler

Herkese merhabalar. Vajinismus, bayanların cinsel birlikteliğe istekli olmasına karşın, ilişkiye girmekten korkmasına verilen addır. Bu korku her ne kadar ilk okunulduğunda ya da duyulduğunda basit bir korkuymuş gibi düşünülse de aslında durum sanıldığı kadar basit, küçümsenecek bir durum değildir. Vajinismus hastalığı korkuyla beraber vücutta büyük kasılmalara da yol açmaktadır. Bu korku bayanların çocukluk, ergenlik evresinde cinsel birlikteliğin aslında acılı, ağrılı, oldukça sancılı bir evre olduğuna yönelik düşüncelerinin büyüyüp, ardından meydana gelen korkudur.


Vajinismus tedavisi nasıl yapılır

Vajinismus hastalığı çeşitli terapiler ile tedavi edilebilmektedir. Şayet vajinismus tedavisi yapılmaz ise hastalık sonsuza kadar devam edebilir. Bu açıdan hasta tedaviye ikna edebilmeli, bunun terapiler ile sonlanabileceği kendisine iyi bir şekilde aktarılmalıdır. Çiftlerin birlikte daha mutlu olabilmesi adına vajinismus hastalığının çözülmesi gerekmektedir. Bu çözüm hem erkek hem de kadın için uzun vadede daha mutlu günler geçirilmesine olanak sağlayacaktır.

Vajinismusun çözümsüz olduğunu düşünürseniz eğer hayatınızı kendi kendinize zindan edebilirsiniz. Vajinismus hastalığını asla çözümsüz olarak görmeyin. Vajinismus her meslekten her kadında görülebilen bir durum olabilir. Ve bu durum şayet tedavi edilmez ise çiftlerde uzun vadede hep mutsuzluğa yol açabilir. Vajinismus kadınlarda cinsel isteksizliğin en büyük sebepleri arasında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.