İnternet ve Teknolojinin Kullanım Yaşı

 İnternete ve teknolojiye olan merak her geçen gün biraz daha artıyor. Özellikle bilgisayar ve internetin kişisel kullanımı birkaç yıl öncesine kadar genel olarak gençlere hitap ediyorken günümüzde artık amcalarımız, teyzelerimiz hatta dedelerimiz bile bilgisayar kullanımını kavramış bir şekilde karşımıza çıkabiliyor.



Genel olarak olgun bayanlar interneti yemek tarifleri araması yapma, facebook gibi sosyal ortamlarda okey batak oynama, gezdikleri yerlerden resimler paylaşma gibi kendilerince kafa dağıtan aktiviteleri yerine getirmek için kullanıyor. 30 yaş üzeri baylar ise yine aynı şekilde sosyal ortamlarda batak, okey, tavla gibi oyunlarla kafa dağıtırken nadirde olsa fps tarzı oyunları oynayabiliyor.

Teknoloji ve internetin olgun yaşlarda kullanılmaya başlanması komşuluk kültürümüzün gerilemesi, gelenek ve göreneklerimizin yıpranmasına zamanla sebep olacaktır. İnsanlar bu konuda teknoloji ve internetin olumsuzluklarına kendilerini aşırı derecede kaptırmamalı ve bu düzenin getirmiş olduğu herşeyi dozunda kullanmalıdır.


Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.