Marka Tescil

Marka tescil yaptırmak için şirket olmak zorunlu değildir. Bireysel olarak da marka tescili yaptırmak mümkündür. Gerçek kişiler, kendileri veya vekilleri aracılığı ile marka tescili için başvuru yapabilirler. Herhangi bir ticari faaliyeti olmayan bireyler dahi kullanmayı düşündükleri ismi tescil ettirmek için başvuru yapma hakkına sahipler.



Marka Tescil Koruması Ne Zaman Başlar?

Marka tescili için gereken evrakların Türk Patent Enstitüsü’ne teslim edildiği zaman koruma başlar. Bu tarihle birlikte marka için çeşitli inceleme işlemleri başlamış olur. Tabii ki, marka bültende yayınlanmadığı sürece kullanılmaması daha sağlıklıdır.

Marka Tescili ile Kazanılan Marka Koruma Süresi Kaç Yıl?

Marka tescil işlemi onaylandığı taktirde bu işlem, markayı on sene korur. On senelik zaman dolunca bu süre uzatılabilir. Marka tescil süresini uzatmak için de marka sahibine altı aylık süre tanınır.

Marka Tescili Yenilenir Mi?

Marka tescilini yenileyebilirsiniz. 2022 senesi için marka yenileme ücreti 1.280 TL şeklinde belirlenmiştir. On senelik koruma süresi biten markanın yenileme ücreti ise 2.505 TL’dir. Marka patent, patent tescil gibi tüm konular için Efor patent web sitesi ile iletişime geçebilirsiniz. Kendileri işini oldukça severek yapan başarılı bir kuruluş.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.