En Kolay Matematik Nasıl Öğrenilir

 

En kolay matematik nasıl öğrenilir? Matematik özel ders almak matematiği kolay bir şekilde öğrenmek için önemlidir. Matematik, diğer derslere, oranla daha fazla dikkat ister. Matematik dersinde öğrencilerin pasif bir şekilde dersi izlemesine izin vermez. Matematik, bir zincirin halkası gibidir. Halkalar boşluk kabul etmez. Bundan dolayı öğrencilerin bu konu da rahatını keyfini  bozacak bir derstir.  Terimler, kavramlar arasında bağlantı kurulmalı ve öğrenmek içinde mutlaka  derse katılınmalı. Böylelikle öğrenme sürecinin bir parçası olabilirsiniz.



En Kolay Matematik Nasıl Öğrenilir?

Matematiği kolayca öğrenebilmek için matematikbitmistir.com a giriş yapabilirsiniz.

*Konular arası bağlantı kurulmalı

  Matematik de  konular arasında yüksek düzeyde bağlantı vardır. Bundan dolayı ne kadar fazla  bağlantı kurulursa konular  daha hızlı anlaşılacaktır.

*Matematik de konular arasında aşamalılık özelliği vardır

Öğretimde "Bilinenden bilinmeyene ilkesi vardır" Derslerin çoğunda aşamalık özelliği vardır. Matematik dersindeki terimler ve kavramlar ve teoremlerin zorluk dereceleri giderek artar.  Öncelikle  öğrencilerin anladıkları konudan  başlamak ve temel kavramlar üzerine  bina etmek  anlamayı kolaylaştıracaktır. Bilinen konulardan başlamak…  Daha ileriki aşamalarda önce (zor seviyeler) işlediği konuları    öğrencilerin çok iyi anladığından emin olmalı. Çünkü yeni konular eski kavram ve terimlerin üzerine bina edilecektir. LGS matematik özel ders için de matematikbitmistir.com u tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.