Mes Çözümleri ve Otomasyon Hizmetleri

Mes çözümleri ve otomasyon hizmetlerinden yararlanabilmek adına hoş geldiniz. Fornax Software şirketinin müşterilerine sunabileceği bir yazılım türüdür. Fabrika tarzı büyük iş yerlerinde üretim hızlı ve düzenli olmalıdır. Aksi takdirde küçük bir karmaşa büyük sorunlara sebep açarak üretimi durdurabilir. Böyle durumlar insanlık hali olarak kişilerin gözlerinden kaçabilir. Fakat yapay zekânın ve yazılımların yapısında hata oranı insanlara göre oldukça düşüktür.



Mes Çözümleri ve Otomasyon Hizmetleri

Tamamen matematiksel bir yapıya sahip olarak her bir iş için belli komutlarla tasarlanırlar ve böylece hata olasılığı oldukça düşüktür. Fabrikaların iş verimleriyle, üretimlerinin bağlantılarını kurarak onları kontrol eden ve gözlemleyerek denetleyen bir MES Çözümleri sistemi vardır. Genel amacı üretimin kontrolünü yaparak, verimli ürünlerin oluşmasını sağlamaktır.

Üretimin kontrol noktasında SCADA ile benzerlik göstermektedirler. MES, insan gücünün azalmasını sağlayarak tasarruf elde eder. Böylelikle iş gücünden insandan çok teknolojinin kullanılmasında da otomasyon yazılımı ile benzerlik taşır. MES kullanıcılarının oldukça memnun kaldığını ve üretimde hızlanarak pazarlama noktasında da geniş bir alana yayıldıkları görülmektedir. İş gücünün hızlanması ile beraber iş alım yani sipariş noktasında da artış meydana gelmiştir.

 İş sahasında artış ekonomiyi de canlandırmaktadır. Hem üretici için hem de ülke ekonomisi için bir avantaj türüdür. İnsan gücünün yerini yazılımların alması ile de yazılımların kullanılması gereken alanlar için makine kullanımında artış meydana gelmiştir. Makine kullanımı maddi ve teknolojik durumlar dışında işçi alımı, evrak dokümanları gibi durumları azaltmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.