Araç sahibi olmanın maliyetleri ve avantajları

ARAÇ SAHİBİ OLMANIN MALİYETLERİ VE AVANTAJLARI NELERDİR?
Herkesin hayalidir bir araç sahibi olmak. Hayallerinize eriştiğinizde dünyanın en mutlu insanı olursunuz. Sizin de bir arabanız vardır. Kimseden araç istemek zorunda kalmazsınız. Toplu taşıma araçlarını soğuk ve sıcak günlerde beklemezsiniz. İstediğiniz zaman istediğiniz yere sevdiğiniz arkadaşlarınız ve ailenizle gidebilirsiniz. Araç kullanmak gerecekten zevkli fakat bunun birde maliyeti var. Gelin araçların avantajları ve dezavantajlarını birlikte inceleyelim.

Elcobil Araç Takip

·         Araç benzin masrafı: Malum benzin fiyatları aldı başını gidiyor. Benzin bu kadar pahalıyken başka taraflardan harcamalarımızı kısarak parayı benzine yatırabiliriz. Toplu taşıma ile gideceğiniz yere araçla giderseniz 10 kat daha fazla ücret ödemek zorunda kalırsınız.

·         Trafik cezaları: Son zamanlarda trafik kurallarınaemniyet tarafından ciddi bir şekilde önem verilmiştir. Her tarafta kameralar ve polisler düzenli kontrol yapmaktadır. Yapacağınız en önemli hatada eve cezanın gelmemesi an meselesidir. Araç kullanıyorsanız trafik kurallarına uymak ve dikkat etmek zorundasınız. Dikkatsizliğin bedelini para ile bazen de canınız ile ödeyebilirsiniz. Araç takip sistemleri kullanan şirketler araçlarını düzenli takip eder ve hata risklerini azaltırlar. Hem şirket hem de çalışanlar için büyük bir avantaj sağlamış olur.

·         Park halinde iken ve hatanız yok iken oluşan kazalar: Aracınızı park ettiniz ve evinize gittiniz. Sabah aracı kazalı bir halde bulabilirsiniz. Bir araç vurmuş olabilir birileri çizmiş olabilir. Bu gibi durumlarda uğraşmak zorunda kalırsınız. Sizi hem parasal olarak hem de vakitsel olarak mağdur eder. Aynı durum bütün park ettiğiniz yerler için geçerlidir. Trafikte size arkadan vuran hatanız dışında kaza yapma ihtimaliniz olabilir. Oluşan bu kaza araç değerini düşürür ve uğraştırır.

·         Otopark, yol ve köprü ücretleri:  Şehir hayatının yaygınlaşması ile birlikte araç sayısı da fazlalaşmıştır. Araçlarınızı koyacak müsait yer sürekli bulamayacağınız için sürekli otopark ücreti ödeyebilirsiniz. Köprü ve paralı yolları da maliyet olarak eklersek bayağı bir ücret yapar.

·         Araç bakım ve tamirat masrafları: Araçlarınıza belirli kilometreler de bakım yaptırmak durumundasınız. Her bakım ayrı bir maliyettir. Bakımda arızalar tespit edilirse bunlarda ciddi maliyetler oluşturur. Araç kiralarsanız bu maliyetlerin hiç birini ödemezsiniz. Şirketler genelde araç kiralayıp araç takip sistemi taktırarak şoförlerine araçları zimmetlerler. .

·         Kasko, sigorta, muayene ve vergi masrafları:  Araç aldıktan sonra sürmek o kadar kolay değil. Aracın zorunlu trafik sigortası mutlaka yaptırılmalıdır. Devletin belirlediği sürelerde mutlaka muayenesinin yaptırılması ve tutarının ödenmesi gerekmektedir.


      Aracın Yıpranması: Her geçen süre araçların yaşı büyüdüğü için ve yıprandığı için değer kaybederler.

elcosis-web

·         Araç takip sistemi: Satın aldığınız araca araç takip sistemi taktırarak hem çalınmalara karşı aracınızı izleyebilirsiniz. Aracınızı kiraya verecekseniz veya farklı biri kullanacaksa düzgün kullanıp kullanmadığınız nerelere gittiğini takip edebilirsiniz.

Araç almanın en önemli avantajı istediğiniz zaman istediğiniz yere gidebilmenizdir. Aileniz ile birlikte toplu taşımaya binmeden rahatça seyahat edebilirsiniz. Özellikle uzun yollarda yakıt maliyetleri şehir içine göre daha da düşecektir. İşlerinizi kısa zamanda çözebilirsiniz. Tabi unutmadan söyleyeyim araç yıkama masrafları da haftada veya ayda en az 2 kez yapılır. Seçeceğiniz araç çok yakıt yakmasın ve her zaman parçası bol piyasası olan araçları tercih edin.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.