İso belgesi nasıl alınır - İso 9001 kalite belgesi nasıl alınır? Ozkandanismanlik.com

     Kalitenin Belgesi

   Tüm sektörlerde uygulanabilir bir belge olan ISO 9001 belgesi standart ve kaliteli bir yönetim mantığını kurumlara yerleştirerek müşteri odaklı bir anlayışla verilen hizmetin daha kaliteli olmasını amaçlar. Müşteri memnuniyetinin amaçlandığı ve müşterilerin olumlu yönde etkilendiği ISO 9001 üretilen ürün yada hizmetin oluştuğu andan itibaren, uğradığı tüm süreç ve etaplardan müşteriye ulaştırılana kadarki aşamalarda dahi müşterilerin çıkarlarına uygun olup olmadığını gözeten bir anlayışla kaliteyi benimsemiş ve denetim altına almış bir belgedir.



ISO 9001 belgesini almak için hangi sektörde olduğunuz fark etmez, tek şart sağlanması gereken koşullardır. Koşullar tüm şirketler için aynıdır ve gayet genel şeylerdir, zorlayıcı nitelikte değildir. Belgeyi aldıktan sonra işletmeler, sağladıkları koşulların istikrarlı olabilmesi için ve problemsiz bir hizmet süreci için çaba sarf etmek zorundadırlar.


           Bu belge kusursuz bir kurumsallaşmayı garantilemez. Fakat kuruluşların iso 9001 belgesini alırken aldıkları tedbirler ve uyguladıkları kalite yönetimi sayesinde karşılaştıkları zorlukları en az zararla aşacaklardır. Bu sayede yeniliklere açık ve sürekli gelişen şirketlere dönüşürler.

ISO BELGELERİNİN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE KATKILARI

Birden çok 19001, 14001 ve 22001 gibi birçok özellikte ISO Belgesi   bulunmaktadır. Bu belgeler şirketin tam olarak daha kaliteli hizmet vermek ve kaliteli ürün üretmek amacıyla müşteri hizmetlerini güçlendirme ve şirkete olan sevgilerini artırma amaçları içinde bulunur. Özellikle şirketin ürettiği ürünleri satın alan ve kullanan müşterilerin düşüncelerini olumlu yada olumsuz her türlü iletmeleri şirketin lehine olur.



Çünkü bu geri dönüş olan müşteri fikirleri ile şirket eksik yada olumsuz yorum aldığı ürünleri yenileyip sorunları giderebilir. Ayrıca olumlu yorum alan ve müşterilerin severek kullandığı ürünlerini de daha iyi yapabilirler. Müşteri hizmetlerini geliştirmeye yarayan iso belgesi  bu gibi yenilikçi fikirleri desteklemektedir.

Firma müşterilerinin yanı sıra şirket ortamında çalışanlara karşı da anlayışlı ve onların fikirlerine önem veren bir tutum izlemelidir. Onların kendi fikirlerini söylemeleri ve kendilerini geliştirmeleri yeni orijinal projeler üretmeleri desteklenmelidir. ISO Belgesi kaliteli ve güvenilir bir şirketin temelini atmayı yada bu olan ilkeleri daha çok artırmayı amaçlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.